Fargela gangene med Munch

Marianne ønsket å pynte opp de tomme veggene på skolen. De var hvite og trengte mer liv og farger, og i tillegg ønsket hun seg noe som kunne brukes i undervisningssammenheng. Resultatet ble 13 store Munch-malerier plassert rundt omkring på skolen, til glede for både elever og lærere.

– Jeg har tatt på meg litt ansvaret for at det skal se hyggelig ut her. Vi har fått på plass litt planter og diverse, men trengte noe på de tomme veggene, forteller Marianne.

 

Kunst og undervisning

Marianne jobber som konsulent ved Lerberg skole og kompetansesenter i Hokksund. Elevene har hatt flere prosjekter om Munch og hans malerier, så når Marianne skulle finne noe å pynte opp veggene med var valget enkelt. De tok kontakt med Munch Museet for å avklare at bruken av bildene var i henhold til deres rettigheter. Da dette var i orden valgte flere av lærerne fra videregående ut bilder, og Marianne valgte ut noen hun tenkte kunne passe inn på de forskjellige møterommene og kontorene på skolen.

 

 

Kopisenteret tok jobben

Både Marianne selv, og rektor ved skolen, er fra Kongsberg. Derfor hadde de allerede kjennskap til at Kopisenteret kunne levere slike type oppdrag. Der ble bildene plottet på lerret og montert på blindrammer.

– Vi tok kontakt med Bjørn på Kopisenteret, og ble møtt på en veldig hyggelig måte. Bildene av maleriene ble levert raskt, og resultatet ble veldig bra, forteller en fornøyd Marianne.

Viktig for elevene

Elevene på delen for videregående på skolen blir møtt av maleriene i storformat i det de går inn i gangen. Slik blir de godt kjent med noen av Munchs verk, både i undervisningen og ellers.

– Før var veggene var triste og tomme. Vi trengte noe som både var varig og nyttig, og det har vi fått nå, forteller Marianne. Nå kan elevene se maleriene det snakkes om i undervisningen i stort format, i tillegg til at det farger hele stedet, fortsetter hun.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bestilte egne bilder i ettertid

Marianne har ingenting å utsette på servicen og resultatet Kopisenteret leverte.

– Flere av lærerne her har faktisk blitt så fornøyde, at de har bestilt egne bilder fra Kopisenteret, forteller Marianne.

Trenger du nye bilder til arbeidsplassen eller hjemmet?

Kopisenteret kan både trykke opp nye bilder i storformat, eller forstørre bilder du allerede har. Send oss bildefilene og ønsket størrelse, så tar vi oss av resten!

 

 

  • Dersom du tar kontakt på vegne av et selskap eller en forening.
  • Huk av for de tjenestene du ønsker å kontakte oss for. Beskriv eventuelt ytterligere i feltet under. Tjenester
  • Skriv så detaljert som mulig hva du ønsker å bestille/henvende deg om.
  • Max. file size: 20 MB.
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.