Lager restaurant med følelse av sølvgruvene

Halvor Jamtveit har sammen med sine gode medarbeidere i Kongsberg Skisenter og Geir loe winsrygg bygget om kjelleretasjen i Skikroa. Her blir det restaurant med historisk sus og følelse av sølvgruvene.

─ Vi ligger jo midt i indrefileten av det som en gang var Kongsberg Sølvverk! I kjelleretasjen har vi derfor bygget om til en restaurant der man kan nyte noen bedre middagsretter i lune og historiske omgivelser.

Restauranten tilbyr foreløpig samme meny som i Skikroa. På sikt ønsker Halvor å tilby tre til fire bedre middagsretter med blant annet biff, kylling og fisk på menyen. Egen kokk med tilhørende kjøkken vil også etableres på sikt.

─ Vi ønsker å vise alle våre årlige 140.000 gjester hva kongsberg har å by på både vinterstid og sommerstid. I tillegg til å servere et bedre måltid har vi også som mål å formidle noe av den mangfoldige gruvehistorien vi har her i byen. Å få et godt samarbeid med andre attraksjoner som for eksempel Bergverksmuseet er også viktig for oss, forteller Jamtveit.

Dekorert med gamle gruvebilder
Interiøret i restauranten er spartansk, enkelt og med vegger farget i gråtoner gir det et tydelig preg av sølvgruvene. Veggene er pyntet med digitaliserte fotografier fra Sølvverkets tid. Bildene er levert og montert av Kopisenteret Kongsberg AS.

─ Vi har brukt Kopisenteret til mange forskjellige jobber hos oss. Gode priser, rask levering og god service, forteller Jamtveit.

Ansvarlig for dekor og montering ved Kopisenteret Terje Thonhaugen forteller at det er moro med slike oppdrag.

─ Vi må jo si oss veldig fornøyd med resultatet. Å formidle de gamle historiene fra sølvverket gjennom å henge opp disse fotografiene er veldig givende, særlig for en kongsberggutt. Mange fra Kongsberg har nok sett liknende bilder før, men for tilreisende og turister er dette helt nytt. Dette gir et skikkelig innblikk av hvordan livet i sølvgruvene var for de som arbeidet der inne, avslutter Thonhaguen.

Kvinnelig fotograf og geolog
At kvinnen bak fotografiene som nå henger i Skisenteret var den norske geologen Wilhelmine Mimi Johnson (1890-1980) er kanskje ukjent for mange. Hun var Norges første kvinnelige geolog, utdannet bergkandidat ved Universitetet i Oslo og benyttet mye av tiden sin på fotografering i sølvgruvene på Kongsberg.

Kontakt Kopisenteret

  • Dersom du tar kontakt på vegne av et selskap eller en forening.
  • Huk av for de tjenestene du ønsker å kontakte oss for. Beskriv eventuelt ytterligere i feltet under. Tjenester
  • Skriv så detaljert som mulig hva du ønsker å bestille/henvende deg om.
  • Max. file size: 20 MB.
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.